Datum en tijd: zaterdag 16 november 2019 – 19:00 – 21:30
Locatie: Kinepolis 16 Forum 1315 TH Almere

De ijsbeer is het icoon van klimaatverandering. Door het smelten van ijs op de Noordpool zou het overleven van de ijsbeer in gevaar kunnen komen. De ijsbeer stond zelfs enige tijd op de rode lijst van bedreigde diersoorten. De Canadese biologe Susan Crockford schrijft al vele jaren over de ijsbeer op haar blog Polar Bear Science. Volgens haar is er vooralsnog geen reden tot paniek.

Op zaterdagavond 16 november organiseert Young CLINTEL, de jongerenafdeling van de dit jaar opgerichte Stichting CLINTEL, in Almere een soort “College Tour” met Susan Crockford. De avond zal geleid worden door een van de oprichters van CLINTEL, klimaatjournalist Marcel Crok. De zaal is echter groot en ook 30-plussers zijn van harte welkom. Voor leden van Young CLINTEL is de toegang gratis. Voor slechts 5 euro per jaar kun je lid worden.

Er is uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen aan Crockford. Voorafgaand aan de Q&A zal ze eerst een lezing geven. We nodigen nadrukkelijk jongeren met alle mogelijke politieke achtergronden uit om te komen. Want ‘het klimaat’ gaat ons immers allemaal aan. CLINTEL staat boven alle politieke partijen.

Aanmelden voor de avond kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ijsberenlezing-susan-crockford-79355710065

Namens Young CLINTEL, Hylke Jellema, Tristen Strijkert, Caitlin-Isolde Halfhide (het bestuur)

Stichting Climate Intelligence (CLINTEL) is een onafhankelijke stichting die objectief bericht over klimaatverandering en klimaatbeleid. CLINTEL is in 2019 opgericht door emeritus-hoogleraar geofysica Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok. Belangrijkste doelstelling van CLINTEL is het genereren van kennis over en inzicht in de omvang, aard, oorzaken en gevolgen van klimaatverandering en het klimaatbeleid dat hierop betrekking heeft. www.clintel.nl

Canadese ijsberenbiologe