Wereldleiders, beseft u wel hoe ontwrichtend lockdowns zijn?

In zijn kerstboodschap aan de wereldleiders geeft Guus Berkhout drie wake-up calls:

1. CO2-budgetten en totale lockdowns zijn gebaseerd op angst; ze beperken de mensenrechten, voeden extremisme en duwen de mensheid in een diepe fysieke, mentale en financiële crisis. Wereldleiders, wees u ervan bewust dat “Burgers niet in een cultuur van angst willen leven”.

2. Zowel uw klimaat- als pandemiebeleid hebben de situatie verslechterd in plaats van verbeterd (uw middel is erger dan de kwaal). Beseft u wel hoe ontwrichtend uw energiebeleid is? Beseft u ook wel hoe ontwrichtend uw lockdowns zijn? Waarom geeft u betere oplossingen geen kans? Waarom denkt u niet in termen van kosten en baten?

3. In plaats van duizenden miljarden te verspillen aan een probleem dat niet bestaat, bevrijd mensen van armoede, los wereldwijde gezondheidsproblemen zoals de corona-pandemie op, investeer meer in wetenschap en onderwijs en zorg bovenal beter voor al het leven op onze unieke planeet. Wereldleiders, wees u ervan bewust dat “het vertrouwen van de burgers in u en uw organisaties snel aan het verdwijnen is”.

De boodschap van Guus Berkhout impliceert dat dezelfde ‘leiders’ die burgers bang maken met een klimaatcrisis, nu precies hetzelfde angstverhaal herhalen in de corona-epidemie. Hoewel de problemen verschillend zijn, maken ze op beide terreinen gebruik van dezelfde misleidende methoden en wordt waarheidsgetrouwe informatie gecensureerd. In plaats van problemen op te lossen, maken ze er een crisis van! Berkhout hoopt dat zijn kerstboodschap een proces van herbezinning op gang zal brengen in de vele wereldwijde publieke en private organisaties die deze machthebbers om financiële redenen steunen.

De volledige kerstboodschap kunt u hier downloaden.

Over CLINTEL
De stichting Climate Intelligence (CLINTEL) is in maart 2019 opgericht door emeritus-hoogleraar Geofysica Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok. Sindsdien is CLINTEL snel uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie in 36 landen met 23 ambassadeurs. CLINTEL wil een fundamentele discussie aangaan over zowel klimaatverandering als klimaatbeleid. De World Climate Declaration van CLINTEL is inmiddels door 960 wetenschappers en experts uit de hele wereld ondertekend.

Financiering
CLINTEL wordt gerund door Marcel Crok en Guus Berkhout (om niet) en enkele zeer betrokken vrijwilligers. De overheadkosten van de stichting zijn minimaal waardoor iedere euro van donateurs besteed kan worden aan projecten. CLINTEL wil zo onafhankelijk mogelijk zijn van grote spelers rond het klimaatbeleid en accepteert dus geen financiering van de overheid of van bedrijven die actief betrokken zijn bij de energietransitie. Ook van de Postcode Loterij ontvangen wij geen geld. We kunnen daarom zeer goed de steun gebruiken van andere (MKB-)bedrijven en particulieren.
Als u het werk van CLINTEL een warm hart toedraagt, overweeg dan een donatie. CLINTEL heeft ANBI-status. U kunt ook Vriend van CLINTEL worden voor 100 euro per jaar. U krijgt dan alle publicaties als eerste toegestuurd en ontvangt uitnodigingen om gratis onze lezingen en bijeenkomsten bij te wonen. Zie clintel.nl/donaties/