© Stichting Clintel / 27 januari 2021

Persbericht CLINTEL:
Klimaatadaptatie is veel efficiënter dan mitigatie

Beste vrienden van CLINTEL en relaties,
Vandaag heeft CLINTEL via het ANP een persbericht verspreid over het nut van klimaatadaptatie.

Hier de intro:
De wereld zou veel meer moeten inzetten op klimaatadaptatie en juist veel minder op mitigatie. Dat concludeert de wereldwijd opererende stichting Climate Intelligence (CLINTEL) naar aanleiding van de internationale klimaattop die afgelopen twee dagen in Nederland plaatsvond. Adaptatie heeft zijn waarde al ruimschoots bewezen, terwijl mitigatie op dit moment juist inefficiënt en duur is. Een ‘groen herstel’ (Build Back Better) uit de coronacrisis, waarvoor tijdens de klimaattop voortdurend gepleit werd, is met sterke nadruk op mitigatie dan ook onhaalbaar.

Lees verder hier of hier

Er is een Prachtig geïllustreerd en genuanceerd kinderboek over klimaatverandering uitgebracht gericht op kinderen van groep 8 (laatste jaar) van de basisschool.

Het boek heet Ko’s Klimaatboekje, Verslag Klimaatreis Ko en Einstein. Ko en zijn hondje Einstein gaan in deel I van het boek samen op klimaatreis. Zij bezoeken allerlei plekken op de wereld die in verband gebracht worden met klimaatverandering, denk aan Groenland, de Noordpool, de Zuidpool, de Malediven, het Himalaya-gebergte etc. In deel II maken ze een tijdreis en in deel III gaan ze op bezoek bij de klimaatprofessor.

Lees hier verder

Ingenieur Friso Sikkema schreef dit uitstekende artikel: “Waarom het klimaatbeleid zal falen”.

Friso schrijft: “Wij hebben een “inconvenient truth” die we in ogenschouw moeten nemen en dat is de volgende:

De “energietransitie” zoals die in Europa wordt genoemd, is niet aan de orde.
Dat is nogal een bewering en verdient een toelichting.”

Lees het hele bericht hier

Steun ons: wordt Vriend van Clintel of doe een (eenmalige) donatie!

CLINTEL is een onafhankelijke stichting die opereert als een waakhond op het gebied van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we vooral de overheid controleren, want daar komt het klimaatbeleid vandaan. Zo hebben we in het kader van de Urgenda-rechtszaak WOB-verzoeken gestuurd naar zes ministeries waarover we binnenkort meer zullen berichten. In de (social) media liggen we geregeld onder vuur als zouden wij beroeps twijfelzaaiers zijn die door de olie-industrie betaald worden. Niets is minder waar zoals wij hier ook hebben uitgelegd. Onze intentie is om kritisch en eerlijk te berichten over de stand van de klimaatwetenschap en uiteraard niet om bewust twijfel te zaaien. Al die aanvallen op CLINTEL betekenen dat (financiële) steun vooral moet komen uit de samenleving zelf. U kunt ons steunen door Vriend van CLINTEL te worden of door een eenmalige donatie te doen. Bij voorbaat veel dank. 

CLINTEL OP SOCIAL MEDIA

CLINTEL is zeer actief op social media. We hebben drie twitteraccounts, CLINTEL_NLClintelOrg en RESinbeeld.
Verder zitten we op Facebook en LinkedIn.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF