© Stichting Clintel / vrijdag 5 november, 2021

Clintel laat van zich horen in Glasgow

Clintel heeft op de klimaatconferentie in Glasgow van zich laten horen. Zo gaf  mede-oprichter Marcel Crok een presentatie  (vanaf 01.24.50) op de alternatieve conferentie (Climate Reality Forum) die het Amerikaanse Heartland Institute organiseerde.  Marcel liet de eerste resultaten zien van het kritische onderzoek dat Clintel momenteel uitvoert naar het recente IPCC-rapport.

Verder trokken we de aandacht met de publicatie van een kernachtige boodschap (van 1 pagina) aan de wereldleiders en nationale politici.  Deze one pager was een vervolg op de brief  die we in de aanloop naar Glasgow stuurden aan het IPCC en wereldleiders. Het 17 pagina’s tellende document bevat de kritiek van onze onderzoekers op de Summary for Policymakers (SFP) van het laatste IPCC-rapport. De Summary geeft op belangrijke deelgebieden een verkeerde voorstelling van zaken van de meest recente objectieve klimaatwetenschap.

William Happer naar Nederland

William Happer, een van de bekendste klimaatoptimisten/klimaatrealisten ter wereld, natuurkundige, emeritus professor van Princeton University, voormalig klimaatadviseur van Trump in het Witte Huis, oprichter van de CO2 Coalition, brengt 15 en 16 november een bezoek aan Nederland. Hij is in ons land op uitnodiging van CLINTEL.

De CLINTEL-lezing die hij op maandagavond 15 november gaat geven in het Planetarium in Amsterdam mag u gewoon niet missen! Meer details over de kaartverkoop volgen snel. Vrienden en donateurs van CLINTEL krijgen voorrang. De lezing is bedoeld voor een breed publiek.

CLINTEL prominent op Russische tv

De activiteiten van Clintel worden ook genoemd in Rusland. Het Russische tv-programma Vesti nedeli besteedde vorige maand aandacht aan klimaatverandering, citeerde daarbij Russische sceptici en voegde hieraan toe: “Buitenlandse wetenschappers hangen dezelfde mening aan. Professor Ingemar Nordin uit Zweden, professor Richard Lindzen uit de VS, professor Guus Berkhout uit Nederland en professor Alberto Prestininzi uit Italië behoren tot de ondertekenaars van de brief aan de VN, verzonden op 23 september 2019.” Uiteraard heeft het programma het hier over de World Climate Declaration van Clintel.

Lees het artikel over deze uitzending hier

‘De klimaatdictatuur is dichterbij dan u denkt’

Tijdens de klimaatconferentie COP26 in Glasgow zult u het niet horen, maar het klimaatbeleid vertoont totalitaire trekken. De huidige maatregelen om de opwarming tegen te gaan zijn duur, ineffectief en schadelijk, maar wat er nog aan klimaatbeleid in de steigers staat, zal ook de individuele vrijheid aan banden leggen, stelt jurist Lucas Bergkamp.

Met voorstellen als het persoonlijk koolstofbudget en een klimaatcrisis-managementteam stevenen we af op klimaattotalitarisme. Dit totalitaire systeem is dichterbij dan het lijkt, want klimaatbeleid kent geen grenzen.

Lees het volledige artikel hier

Klacht Clintel bij NPO Ombudsman

Clintel heeft, samen met andere partijen, een klacht ingediend bij de NPO Ombudsman over de eenzijdige, onevenwichtige berichtgeving van de NOS over het klimaat in aanloop naar de klimaatconferentie in Glasgow: “Het is weer een en al kommer en kwel. Het feit dat de gemiddelde wereldtemperatuur in de afgelopen 20 jaar aan het stabiliseren is en er dus geen sprake is van een desastreuze opwarming, zoals steevast beweerd wordt – bleef onvermeld. Kortom, de berichtgeving is nog even onevenwichtig en tendentieus als vele jaren geleden.”

Lees het hele artikel hier

‘China profiteert van klimaathysterie Westen’

“China beschouwt de dreiging van klimaatverandering als gemakkelijk beheersbaar, ongeacht wat men gelooft over de onderliggende fysica”, betoogt professor Richard Lindzen. “Vergeet niet dat de leiders van China, in tegenstelling tot die van ons, over het algemeen een technische achtergrond hebben. Maar China erkent ook dat de klimaathysterie in het Westen leidt tot beleid dat duidelijk in het voordeel van China is. China bevordert zelfs activiteiten zoals de Chinees-Amerikaanse jeugddialoog over klimaatverandering om het klimaatalarm onder jonge Amerikaanse activisten te stimuleren.”

Lees het hele artikel hier

World Climate Declaration

Het aantal ondertekenaars van de CLINTEL World Climate Declaration (WCD) blijft groeien. Er zijn nu meer dan 930 ondertekenaars uit 37 landen.

Er komen de laatste tijd steeds meer nieuwe ondertekenaars bij zoals prof Tanaka uit Japan, Dr. Neil Frank, Former Director National Hurricane Center (USA) en captain Walter Bates (Florida), die zijn hele leven lang Boeings vloog voor United Airlines.

Wilt u ook tekenen? Dat kan hier.

CLINTEL is een in Amsterdam (Nederland) gevestigde denktank die in 2019 is opgericht door de Nederlandse emeritus hoogleraar Guus Berkhout en prijswinnend wetenschapsjournalist Marcel Crok.

CLINTEL opereert als een waakhond voor klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In zijn eerste jaar lanceerde het de Wereldklimaatverklaring, waarin het resoluut stelt dat “er geen klimaatnoodsituatie is”. Die verklaring is nu ondertekend door meer dan 900 wetenschappers en deskundigen.

CLINTEL wil onafhankelijk zijn van regeringen, omdat die de belangrijkste financiers zijn van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we brede steun nodig hebben van burgers over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Crok,

+31 6 16 236275, marcel.crok@clintel.org

CLINTEL wil de rol van “klimaatwaakhond” op zich nemen in zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid. Wilt u op de hoogte blijven van artikelen als deze, belangrijk klimaat(beleids)nieuws en zaken rondom CLINTEL?
Schrijf u dan ook hier in voor de  nieuwsbrief.

We hebben ook een internationale Engelstalige nieuwsbrief.

Aanmelden daarvoor kan hier.

U kunt ons steunen door vriend van CLINTEL te worden of een eenmalige donatie te doen.

CLINTEL op sociale media:

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?