© Stichting Clintel / 6 januari 2021

Persbericht CLINTEL:

‘kernenergie onmisbaar in toekomstige energievoorziening’

Beste vrienden van CLINTEL en relaties,
Gisteren heeft CLINTEL via het ANP een persbericht verspreid over onze Geen Spijt Energiebeleid visie. Hier de intro:

‘Huidige Nederlandse energiebeleid is volslagen onzinnig’
Moderne kernenergiecentrales gaan een centrale rol spelen in de toekomstige energievoorziening. Dat is de kern van het ‘Geen Spijt Energie Beleid’ (GSE-beleid) dat wordt voorgesteld door de wereldwijde stichting Climate Intelligence (CLINTEL). CLINTEL heeft hierover recent de integrale energievisie ‘Energia Renovabilis’ gepubliceerd. GSE-beleid betekent volgens CLINTEL winst voor het klimaat, de economie, het milieu en het landschap.

Lees verder hier of hier

World Climate Declaration

Internationaal heeft CLINTEL zichzelf op de kaart gezet met de World Climate Declaration. De Declaration is nu ondertekend door ruim 900 wetenschappers en professionals en wekelijks melden nieuwe ondertekenaars zich aan. Wat motiveert hen om te tekenen? Dat vragen we hen in een serie interviews die we zijn gestart op de internationale CLINTEL website clintel.org.

Vacature voor (junior) redacteur/researcher

Door onze snelle groei hebben wij plaats voor een: (junior) Researcher/redacteur. Wij zijn op zoek naar een jonge medewerker (student/trainee) met grote affiniteit voor het klimaatdebat die zich kan vinden in de waakhondfunctie van CLINTEL. Ervaring met klimaatwetenschap (of andere bètawetenschap) en/of journalistiek is een pré. Goede tekstuele vaardigheden in het Engels ook. Meer info hier.

Steun ons: wordt Vriend van Clintel of doe een (eenmalige) donatie!

CLINTEL is een onafhankelijke stichting die opereert als een waakhond op het gebied van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we vooral de overheid controleren, want daar komt het klimaatbeleid vandaan. Zo hebben we in het kader van de Urgenda-rechtszaak WOB-verzoeken gestuurd naar zes ministeries waarover we binnenkort meer zullen berichten. In de (social) media liggen we geregeld onder vuur als zouden wij beroeps twijfelzaaiers zijn die door de olie-industrie betaald worden. Niets is minder waar zoals wij hier ook hebben uitgelegd. Onze intentie is om kritisch en eerlijk te berichten over de stand van de klimaatwetenschap en uiteraard niet om bewust twijfel te zaaien. Al die aanvallen op CLINTEL betekenen dat (financiële) steun vooral moet komen uit de samenleving zelf. U kunt ons steunen door Vriend van CLINTEL te worden of door een eenmalige donatie te doen. Bij voorbaat veel dank. 

CLINTEL OP SOCIAL MEDIA

CLINTEL is zeer actief op social media. We hebben drie twitteraccounts, CLINTEL_NLClintelOrg en RESinbeeld.
Verder zitten we op Facebook en LinkedIn.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
@StichtingClimateIntelligence
Twitter Clintel_NL
Clintel.nl