Young Clintel2021-01-12T09:04:29+01:00

Young Clintel

Welkom op de pagina van Young Clintel! Wij vormen het bestuur van de snelgroeiende jongerenafdeling van Clintel (Climate Intelligence Foundation). We zijn een groep enthousiaste jongeren met interesse in het klimaatdebat. Ons doel is het omwentelen van dit klimaatdebat om de focus te verschuiven van emotie naar de feiten. Het is van belang dat juist jongeren weten wat er echt gaande is, het draait namelijk om onze toekomst. Van daaruit kunnen we kijken naar de beste manier om met klimaatverandering om te gaan.

Ben je tussen de 14 en 29, houd je van debatteren, bezoek je graag lezingen, ga je graag naar borrels met gelijkgestemden of steun je ons idee? Dan kun je naar een van onze evenementen komen, of lid worden van onze vereniging voor slechts 5 euro per jaar.

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je dan aan!

Bestuur

Hylke Jellema

(Voorzitter)

Hylke Jellema heeft IB gevolgd aan de Internationale School in Almere en heeft nu een tussenjaar. Naast zijn enthousiasme in de wereld van techniek, houdt hij zich graag bezig met actuele vraagstukken. Hylke heeft als eerste in Nederland een standaard auto omgebouwd tot een zelfrijdende auto en heeft hiermee zijn benzineverbruik drastisch verminderd. Hij vindt het belangrijk dat verschillende meningen en visies worden gerespecteerd en overwogen. Hij neemt graag deel aan inhoudelijke debatten waar emotie niet de overhand heeft.

Tristen Strijkert

(Vicevoorzitter)

Tristen Strijkert is student rechtsgeleerdheid en filosofie. Hij is al vanaf een jonge leeftijd bezig met het onderwerp klimaat en energie en heeft een grote passie voor de natuur. In de zesde klas schreef hij een tegendraads profielwerkstuk over klimaat en heeft daar een 9,1 voor gehaald. In 2018 is hij gekroond tot meest opstandige leerling van Nederland. Hij gaat graag de verbale confrontatie aan met andersdenkenden, maar laat ieder toch in zijn waarde.

Nieuws

Lezingen Susan Crockford over de ijsbeer

Er is geen groter klimaaticoon dan de ijsbeer. Wie herinnert zich niet de beelden, verspreid door National Geographic, van een uitgemergelde ijsbeer die letterlijk op zijn laatste benen liep. De gevolgen van klimaatverandering, aldus het tijdschrift. Een claim die later herroepen werd. In zulke gevallen is de Canadese zoöloog Susan Crockford [...]

By |4 november 2019|Categorieën: Clintel, Lezingen, Young Clintel|Label: , , , , |

“College Tour” met Canadese ijsberenbiologe Susan Crockford

Datum en tijd: zaterdag 16 november 2019 - 19:00 – 21:30 Locatie: Kinepolis 16 Forum 1315 TH Almere De ijsbeer is het icoon van klimaatverandering. Door het smelten van ijs op de Noordpool zou het overleven van de ijsbeer in gevaar kunnen komen. De ijsbeer stond zelfs enige tijd op de rode lijst [...]

By |31 oktober 2019|Categorieën: Klimaatwetenschap, Young Clintel|Label: , , , , |
Ga naar de bovenkant