De Maastrichtse bioscoop Lumière, De Brikke Oave in Brunssum en Het Corneliushuis in Heerlen hebben op het laatste moment besloten de vertoning van Climate, the Movie op maandag 10 juni jl te cancelen. De zalen werden gehuurd door Stichting Clintel in samenwerking met de in Brunssum woonachtige fotografe Shirley Born. Clintel en Born zijn zeer ontstemd over de beslissing. “Dit is het zoveelste voorbeeld van de cancelcultuur in actie.”

We hebben nu een vierde locatie gevonden in Kerkrade, waar we de film maandag 24 juni willen laten zien. Aansluitend zal Marcel Crok, wetenschapsjournalist en directeur van Clintel, een uitleg bij de film geven en hierover uitgebreid met het publiek in gesprek gaan.

De film Climate: The Movie is gemaakt door de Britse filmmaker Martin Durkin en afgelopen maart uitgebracht. Stichting Clintel organiseerde de Nederlandse première van de film in een uitverkocht (570 bezoekers) Figi Theater in Zeist. De film staat sindsdien gratis online, maar Born wilde graag mensen in de omgeving Maastricht de kans geven de film op groot doek te bekijken.

In de film Climate: The Movie komen diverse wetenschappers, de meesten met een zeer lange academische carrière (waaronder Nobelprijswinnaar John Clauser 2022), aan het woord met kritiek op het heersende klimaatnarratief. Zij ontkennen niet dat er opwarming is, maar stellen dat de opwarming niet uniek is, dat er meer factoren zijn dan CO2 en dat de opwarming ook bij lange na niet het probleem is dat er op dit moment van wordt gemaakt.

De film is te zien op  maandag 24 juni in Het Patronaat, Ursulastraat 232, 6462 TZ, Kerkrade. Tickets € 15.

De media is van harte welkom. Wilt u komen, meldt u zich dan aan bij marry.dijkshoorn@clintel.org. Heeft u nog vragen, bel Marry 06 23057702

Programma:

18:30 uur: inloop

19:00 uur: start programma en film (80 minuten)

20:30 uur: pauze met koffie/thee/water

21:00 uur: lezing Marcel Crok en Q&A met de zaal

22:00 uur: borrel (op eigen kosten)

Marcel Crok