© Stichting Clintel/dinsdag 24 oktober 2023

“Onbeslist” van Steven Koonin nu verkrijgbaar bij Clintel

Het bezoek van Steven E. Koonin aan Nederland was een groot succes. Zijn lezing in Antropia, Driebergen, voor een uitverkochte zaal is nu online op het Youtube-kanaal van Clintel inclusief de Q&A. De vertaling van zijn boek Unsettled, is nu onder de titel Onbeslist te verkrijgen in de nieuwe webshop van Clintel. Direct bestellen kan hier.

Diverse media besteedden aandacht aan het bezoek van Koonin, waaronder de Volkskrantde TelegraafOngehoord Nieuws (met Marcel Crok als gast) en BLCKBX.

Koonin sprak eveneens op het door Stichting MW&B (van Theo Wolters) georganiseerde congres Towards a more graceful energy transition in Kasteel Groeneveld in Baarn. Theo Wolters sprak daar over kernenergie en de Duitse journalist Alexander Wendt over de Duitse Energiewende. Die lezingen zijn hier te bekijken.

Bestel het boek Onbeslist hier.
Of wordt nu Vriend van Clintel en ontvang het boek als welkomstgeschenk.

De helft van de nieuwe KNMI-scenario’s kan de prullenbak in

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het KNMI nieuwe klimaatscenario’s heeft gelanceerd. Tot onze verbijstering werd daarbij het volledig achterhaalde extreme scenario RCP8.5 weer van stal gehaald. Marcel Crok stelt daarom in een reactie op de Clintel-website dat de helft van de scenario’s de prullenbak in kan. In Ongehoord Nieuws van 10 oktober was Marcel Crok opnieuw te gast en noemde hij het hoge scenario een vorm van volksverlakkerij. Ook de Amerikaanse deskundige Roger Pielke Jr heeft geen goed woord over voor het nog steeds gebruiken van het extreme scenario RCP8.5.

Trilogie van Guus Berkhout nu voltooid, bestel bij Clintel 

We zitten al decennialang opgescheept met een uitdijende overheid, die zich óveral mee bemoeit vanuit de overtuiging dat álles maakbaar is. De Staat wil álles tot in detail gaan bepalen. Het gevolg is dat ons land steeds dieper in de problemen is geraakt. Burgers en ondernemers zien wél elk jaar stijgende lasten, maar ze krijgen daar helemaal niets voor terug.

Vanuit deze constatering schreef medeoprichter van Clintel, Guus Berkhout, het afgelopen half jaar een trilogie. Het derde deel, Regeerprogramma van het Zakenkabinet, verscheen onlangs in de aanloop naar de verkiezingen.

Bestel de afzonderlijke boeken of de trilogie hier.

Periodiek schenken: meer bereiken met hetzelfde geld 

Astronomische bedragen van ons belastinggeld verdwijnen in het zwarte gat ‘klimaat’, zonder dat ons iets gevraagd wordt. Clintel zet zich onvermoeibaar in voor een open, eerlijk debat en rationeel beleid. Voor energiezekerheid en betaalbare energie, de basis van onze welvaart. Maar dat lukt alleen met onmisbare steun van onze trouwe donateurs.

Wist je dat je méér kunt bijdragen zonder dat dit jou meer kost? Dat kan met een periodieke schenking, waarbij de fiscus meebetaalt. Je donaties zijn dan namelijk geheel aftrekbaar, los van drempels van het verzamelinkomen. Voorwaarde is dat je je jaarlijkse donatie en de looptijd van tevoren vastlegt met een speciaal formulier. Dit is heel eenvoudig en kost niets.

Kijk voor informatie en het formulier op Periodieke gift – Stichting Climate Intelligence Clintel. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij hopen op je onmisbare, duurzame steun te mogen rekenen!

Een voorbeeld. U heeft een modaal inkomen van € 35.000 per jaar. U schenkt jaarlijks € 500 aan Clintel. U krijgt daarvan ieder jaar € 233 terug van de belastingdienst. Uw gift kost u dus netto slechts € 267, terwijl Clintel € 500 kan besteden aan belangrijke projecten.

Diverse lezingen Marcel Crok;
25 okt in Voorhout, 29 okt in Heiloo en 1 nov in Wijk bij Duurstede

Ook de komende dagen en weken zijn er diverse Clintel-lezingen in het land. Morgenavond treedt Marcel Crok op in Voorhout. Deze lezing is in de vorm van een klimaatquiz en derhalve zeer interactief. Aanmelden kan nog via de organisatie of door een mailtje te sturen aan office@clintel.org. Vrienden van Clintel zijn gratis.

Aanstaande zondagmiddag geeft Marcel Crok in Heiloo een lezing over het ecomodernisme en gaat hij in gesprek over de encycliek Laudato si’ van de paus. Tickets hier.

Volgende week woensdag spreekt Marcel Crok bij Democratie voor Duurstede in Wijk bij Duurstede.

Clintel is een in Amsterdam (Nederland) gevestigde denktank die in 2019 is opgericht door de Nederlandse emeritus hoogleraar Guus Berkhout en prijswinnend wetenschapsjournalist Marcel Crok.

Clintel opereert als een waakhond voor klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In zijn eerste jaar lanceerde Clintel de World Climate Declaration, waarin het resoluut stelt dat “er geen klimaatcrisis is”. Die verklaring is nu ondertekend door ruim 1800 wetenschappers en deskundigen.

Clintel is onafhankelijk van overheden omdat die de belangrijkste financiers zijn van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we brede steun nodig hebben van burgers en bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Crok,

+31 6 16 236275, marcel.crok@clintel.org

Clintel wil de rol van “klimaatwaakhond” op zich nemen in zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid. Wilt u op de hoogte blijven van artikelen als deze, belangrijk klimaat(beleids)nieuws en andere zaken rondom Clintel?
Schrijf u dan ook hier in voor de nieuwsbrief.

We hebben ook een internationale Engelstalige nieuwsbrief.

Aanmelden daarvoor kan hier.

U kunt ons steunen door vriend van Clintel te worden of een donatie te doen.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright © 2023 Stichting Clintel.
U kunt uw reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief sturen naar office@clintel.org