LET OP: LOCATIE IS GEWIJZIGD NAAR BRUNSSUM. 

Stichting Clintel organiseert in samenwerking met fotografe Shirley Born een Clintel on Tour avond in Brunssum op maandag 10 juni. In Brikke Oave Cultureel centrum & Grand Café zal eerst de film Climate: The Movie vertoond worden en na een pauze zal Marcel Crok, directeur en oprichter van Clintel, in een lezing duiding geven bij de film. Kaartjes kosten 15 euro, inclusief koffie/thee bij aanvang. Tickets kunnen besteld worden via de webshop van Clintel.

Martin Durkin
In 2007 verscheen de film The Great Global Warming Swindle (hier gratis online te bekijken), gemaakt door de Britse filmmaker Martin Durkin voor Channel 4. De film was op dat moment de tegenhanger van Al Gore’s An Inconvenient Truth . De KRO zond de film in Nederland uit gevolgd door een live debat bij de Publieke Omroep waar Marcel Crok destijds aan deelnam. De Amerikaanse Podcastmaker Tom Nelson interviewde Durkin het afgelopen jaar tweemaal  over de film (hier en hier) en stimuleerde hem om een vervolgfilm te maken. Die film is nu klaar en heet dus Climate: The Movie (The Cold Truth).
Vrijwel alle wetenschappers die in de film geïnterviewd worden zijn ook ondertekenaar van Clintels World Climate Declaration. In dat opzicht is deze documentaire een echte Clintel-film.

Marcel Crok
Marcel Crok is wetenschapsjournalist, oprichter en directeur van Stichting Clintel. Hij schrijft al twintig jaar over het klimaatdebat en is auteur van onder andere De Staat van het Klimaat. Vorig jaar publiceerde Crok met een team van onderzoekers uit het internationale Clintel-netwerk het boek The Frozen Climate Views of the IPCC. Hierin documenteren ze ernstige fouten in het laatste IPCC-rapport. Crok kent het internationale debat over zowel klimaatverandering als klimaatbeleid als geen ander. In zijn lezing zal hij toelichting geven bij de film en vragen uit de zaal beantwoorden.

Datum: 10 juni 2024
Locatie: Brikke Oave Cultureel centrum & Grand Café, Lindeplein 7, 6444 AT Brunssum
Prijs: 15 euro

Programma:
18:30 uur: inloop
19:00 uur: start programma en film (80 minuten)
20:30 uur: pauze met koffie/thee/water
21:00 uur: lezing Marcel Crok en Q&A met de zaal
22:00 uur: borrel (op eigen kosten)

Marcel Crok