De impact van grootschalige energieopwekking met windturbines.
Clintel on Tour  met Bert Weteringe in samenwerking met Stichting Tegenwind Daarle/Wierden.

Donderdag 4 april 2024, inloop 19.30, aanvang 20.00. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.
Locatie: De Tolplas, Hexelseweg 80, Hoge Hexel.

Het prachtige Nederlandse landschap verandert zienderogen in een industriële omgeving, volgebouwd met mega windturbines.
Zo ook in het Overijsselse Daarle, waar de provincie clusters met windturbines wil bouwen, tot boosheid van veel bewoners.

Stichting Tegenwind Daarle/Wierden en Clintel (Stichting Climate Intelligence) slaan nu de handen ineen bij de eerste editie van Clintel on Tour  op 4 april in Hoge Hexel.

Bert Weteringe is vliegtuigbouwkundig ingenieur, auteur van het boek ‘Windhandel’ en is één van de sprekers op deze avond met als thema: wat is de impact van deze grootschalige energieopwekking met windturbines op de mens, natuur en samenleving en hoe kun je als inwoner het tij keren?

Iedereen is van harte welkom.

Op het programma (20.00 – 22.00 uur):

  • Opening door Stichting Tegenwind en Marry Dijkshoorn van Stichting Clintel.
  • Bert Weteringe is auteur van het boek ‘Windhandel’, schrijft voor Clintel.nl en neemt je in vogelvlucht mee in de energietransitie, de impact op je portemonnee en de enorme gevolgen van windturbines op mens, natuur en samenleving.
  • Participatie: wat kun je als inwoner doen? Statenlid (Overijssel) Adam Bakker van de BoerBurgerBeweging (BBB).
  • Er is een kans om het tij te keren, daarvan is Klaas Bron (BBB kandidaat-lid Provinciale Staten Gelderland) overtuigd.

Over Bert Weteringe

Bert Weteringe, auteur van het boek ‘Windhandel’, is vliegtuigbouwkundig ingenieur en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en certificatie van lichtgewicht materialen en processen voor toepassing in de luchtvaart. Hij werkte bij diverse instanties en bedrijven, waaronder de TU Delft en Fokker.

Bert is een vrije denker, volgt zijn intuïtie en gaat graag zelf op onderzoek uit. In 2022 is hij begonnen met schrijven, wat resulteerde in het boek ‘Windhandel’.

Tevens is hij lid van de Vereniging van Vrije Journalisten en schrijft als onafhankelijk onderzoeksjournalist artikelen voor Stichting Clintel.

Voorlopig ligt zijn focus op de energietransitie, en windenergie in het bijzonder.

Zie ook: www.metdewindmee.com.

Verder bij Clintel on Tour:

  • 9 april: Clintel on Tour op de Universiteit Twente (Enschede), in samenwerking met Tegenwind Noord Oost Twente (NOT). Thema: de impact van grootschalige energieopwekking met windturbine. Bert Weteringe is een van de sprekers. Meer informatie en aanmelden.
  • 25 april: Clintel on Tour in Meppel, in samenwerking met Energie Alternatief Drenthe. Met onder meer onderzoeksjournalist en Clintel medeoprichter Marcel Crok over de staat van ons klimaat. Meer informatie en aanmelden.