De impact van grootschalige energieopwekking met windturbines.
Clintel on Tour met Bert Weteringe in samenwerking met Stichting Tegenwind Noordoost Twente

Dinsdag 9 april 2024, inloop 19.30, aanvang 20.00 uur. Entree €5 inclusief koffie/thee. Locatie: Vrijhof Amphitheater, De Veldmaat 5, 7522 NM Enschede. Graag hier aanmelden.

Het prachtige Nederlandse landschap verandert zienderogen in een industriële omgeving, volgebouwd met mega windturbines.

Zo ook in het Noordoost Twente, tot grote ongerustheid van veel bewoners.

Stichting Tegenwind Noordoost Twente en Clintel slaan daarom de handen ineen bij deze tweede editie van Clintel on Tour op dinsdag 9 april in Enschede.

Bert Weteringe is vliegtuigbouwkundig ingenieur, auteur van het boek ‘Windhandel’ en is één van de sprekers op deze avond met als thema: wat is de impact van deze grootschalige energieopwekking met windturbines op de mens, natuur en samenleving en hoe kun je als inwoner het tij keren?

Iedereen is van harte welkom.

Op het programma (20.00 – 22.00 uur):

  • Jan Nijhuis van Stichting Tegenwind Noordoost Twente
  • Lossenaar Leo van der Stelt, werktuigbouwkundige, oud-hoofddocent van Hogeschool Saxion. Hij houdt zich al lange tijd bezig met windenergieprojecten en is betrokken bij Stichting leven met de Aarde, die bezorgd is over de milieueffecten van windmolenparken en duurzaam samen leven wil bevorderen van alle leven, planten, bomen, dieren en mensen met de aarde.
  • Bert Weteringe is auteur van het boek ‘Windhandel’, schrijft voor Clintel.nl en neemt je in vogelvlucht mee in de energietransitie, de impact op je portemonnee en de enorme gevolgen van windturbines op mens, natuur en samenleving.

Discussie onder leiding van Marry Dijkshoorn van Stichting Clintel.

Over Bert Weteringe

Bert Weteringe, auteur van het boek ‘Windhandel’, is vliegtuigbouwkundig ingenieur en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en certificatie van lichtgewicht materialen en processen voor toepassing in de luchtvaart. Hij werkte bij diverse instanties en bedrijven, waaronder de TU Delft en Fokker.

Bert is een vrije denker, volgt zijn intuïtie en gaat graag zelf op onderzoek uit. In 2022 is hij begonnen met schrijven, wat resulteerde in het boek ‘Windhandel’.

Tevens is hij lid van de Vereniging van Vrije Journalisten en schrijft als onafhankelijk onderzoeksjournalist artikelen voor Stichting Clintel.

Voorlopig ligt zijn focus op de energietransitie, en windenergie in het bijzonder.

Zie ook: www.metdewindmee.com

Verder bij Clintel on Tour:

  • 4 april: Clintel on Tour in samenwerking met Stichting Tegenwind Daarle/Wierden over de impact van grootschalige energieopwekking met windturbines. Bert Weteringe is een van de sprekers. Klik hier voor meer informatie, aanmelden is niet nodig.
  • 25 april: Clintel on Tour in Meppel, in samenwerking met Energie Alternatief Drenthe. Met onder meer onderzoeksjournalist en Clintel mede-oprichter Marcel Crok over de staat van ons klimaat. Meer informatie en aanmelden.