© Stichting Clintel / dinsdag 1 november 2022

Open Brief naar organisatoren van COP27, de Unie van Afrikaanse landen en het IPCC 

Zoals u wellicht weet, vindt in Egypte van 6-18 November de COP27 Summit plaats. Clintel heeft vandaag een open brief verstuurd naar de organisatoren van COP27, naar de Unie van Afrikaanse landen en naar het IPCC:

https://clintel.org/wp-content/uploads/2022/11/COP27-letter-def.pdf

We hopen dat deze brief invloed zal hebben op de besluiten die daar zullen worden genomen. U bent welkom om deze open brief verder te verspreiden.

Met vriendelijke groet,
Guus Berkhout
President Clintel

Clintel is een in Amsterdam (Nederland) gevestigde denktank die in 2019 is opgericht door de Nederlandse emeritus hoogleraar Guus Berkhout en prijswinnend wetenschapsjournalist Marcel Crok.

Clintel opereert als een waakhond voor klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In zijn eerste jaar lanceerde Clintel de World Climate Declaration, waarin het resoluut stelt dat “er geen klimaatcrisis is”. Die verklaring is nu ondertekend door ruim 1400 wetenschappers en deskundigen.

Clintel is onafhankelijk van overheden omdat die de belangrijkste financiers zijn van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we brede steun nodig hebben van burgers en bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Crok,

+31 6 16 236275, marcel.crok@clintel.org

Clintel wil de rol van “klimaatwaakhond” op zich nemen in zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid. Wilt u op de hoogte blijven van artikelen als deze, belangrijk klimaat(beleids)nieuws en andere zaken rondom Clintel?
Schrijf u dan ook hier in voor de nieuwsbrief.

We hebben ook een internationale Engelstalige nieuwsbrief.

Aanmelden daarvoor kan hier.

U kunt ons steunen door vriend van Clintel te worden of een donatie te doen.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright © 2022 Stichting Clintel.
U kunt uw reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief sturen naar office@clintel.org