© Stichting Clintel/donderdag 7 september 2023

Lezing Obama-adviseur én klimaatcriticus prof. Steven Koonin in Driebergen

Nee, orkanen en tornado’s worden niet aantoonbaar heviger en frequenter. Nee, het aantal klimaatslachtoffers neemt niet toe. Nee, onze kusten worden voorlopig bepaald niet overspoeld door een stijgende zeespiegel. En nee, klimaatverandering wordt waarschijnlijk geen economische ramp. Dat zijn maar enkele van de vaststellingen van natuurkundige dr. Steven Koonin, die hierover het boek Unsettled schreef. Uitgeverij Succesboeken.nl brengt nu in samenwerking met Clintel de Nederlandse vertaling uit: Onbeslist. Naar aanleiding hiervan spreekt Koonin op woensdag 27 september om 19.30 uur in Antropia in Driebergen.

Aanmelden voor de lezing kan hier: https://www.succesboeken.nl/inschrijving

Koonin erkent dat het klimaat verandert, maar het waarom en hoe, zijn lang niet zo duidelijk als men je wil doen geloven. Zijn centrale stelling is dan ook dat de informatiestroom vanuit de klimaatwetenschap naar de politiek en de media is vertroebeld door misverstanden én verkeerde voorstellingen van zaken. Opvallend is dat deze kritiek nu eens uit ‘onverdachte hoek’ komt. Koonin is immers een zeer vooraanstaand wetenschapper uit de Verenigde Staten, lid van de National Academy of Science, maar hij was óók topambtenaar op het gebied van wetenschap bij het Ministerie van Energie onder President Obama. Zijn portefeuille bevatte onder meer het klimaatonderzoeksprogramma en de strategie voor energietechnologie. Voor zijn biografie zie: hier

Koonin vindt dat het grote publiek geregeld misleid wordt over de staat van het klimaat en over het nut van klimaatbeleid. Kernvragen – bijvoorbeeld over de manier waarop het klimaat reageert op onze invloed, wat de gevolgen zullen zijn en wat een goede respons zou zijn – blijven grotendeels onbeantwoord. Koonin tekende deze visie op in het boek Unsettled. Uitgeverij Succesboeken.nl brengt nu dus in samenwerking met Clintel de Nederlandse vertaling uit.

Op woensdag 27 september spreekt Koonin in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen. Hij zal dan onder meer ingaan op de zin en onzin van klimaatbeleid: een extra pikant en urgent onderwerp vanwege de aanstaande verkiezingen in Nederland. Daarnaast spreekt hij op donderdag 28 september op een symposium voor professionals over de energietransitie: https://ourenergytransition.eu/

Tot ziens in Driebergen!

Clintel is een in Amsterdam (Nederland) gevestigde denktank die in 2019 is opgericht door de Nederlandse emeritus hoogleraar Guus Berkhout en prijswinnend wetenschapsjournalist Marcel Crok.

Clintel opereert als een waakhond voor klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In zijn eerste jaar lanceerde Clintel de World Climate Declaration, waarin het resoluut stelt dat “er geen klimaatcrisis is”. Die verklaring is nu ondertekend door ruim 1600 wetenschappers en deskundigen.

Clintel is onafhankelijk van overheden omdat die de belangrijkste financiers zijn van klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In de praktijk betekent dit dat we brede steun nodig hebben van burgers en bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Crok,

+31 6 16 236275, marcel.crok@clintel.org

Clintel wil de rol van “klimaatwaakhond” op zich nemen in zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid. Wilt u op de hoogte blijven van artikelen als deze, belangrijk klimaat(beleids)nieuws en andere zaken rondom Clintel?
Schrijf u dan ook hier in voor de nieuwsbrief.

We hebben ook een internationale Engelstalige nieuwsbrief.

Aanmelden daarvoor kan hier.

U kunt ons steunen door vriend van Clintel te worden of een donatie te doen.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright © 2023 Stichting Clintel.
U kunt uw reacties naar aanleiding van deze nieuwsbrief sturen naar office@clintel.org