Clintel groeit! Dat is super goed nieuws natuurlijk. Steeds meer mensen horen over het werk en de standpunten van Clintel, ondanks een boycot van de media. Recent sloot Nobelprijswinnaar natuurkunde (2022) John Clauser zich aan bij Clintel. Dat geeft onze beweging een enorme impuls.

Om de volgende stap te kunnen gaan maken, willen we ons team graag uitbreiden. We zoeken mensen met verschillende expertise. Liefst op vrijwillige basis, maar we huren zeker ook freelancers in. Het gaat om parttime functies. Voel je je aangesproken door een van onderstaande functies, stuur een e-mail met een korte beschrijving van je achtergrond en je motivatie naar office@clintel.org en we nemen z.s.m. contact met je op.

Communicatiemedewerker
We zoeken iemand die de contacten met de pers kan aanhalen, bijvoorbeeld door journalisten na te bellen als we een persbericht verstuurd hebben. Andere werkzaamheden zijn het bijhouden van onze perslijsten (zowel nationaal als internationaal), meedenken over en meeschrijven aan onze persberichten en berichtjes schrijven voor social media kanalen zoals twitter, facebook, linkedin en telegram.

Financieel medewerker
We zoeken iemand die kan helpen bij de boekhouding en bij het maken van de jaarverslagen.

Schrijvers en vertalers
We zijn altijd op zoek naar mensen die goed kunnen schrijven of vertalen. Clintel is wereldwijd actief en we publiceren dan ook in vele talen. Ervaring met schrijven over klimaat en energie is wel gewenst (bij vertalen is dat iets minder belangrijk).

Eventmanager
Clintel wil veel meer het land in en die bijeenkomsten organiseren kost tijd. We zoeken dus een manusje van alles, die makkelijk de telefoon pakt, locaties zoekt, offertes aanvraagt en ook gevoel voor marketing heeft.

Kwartiermaker
De volgende stap voor Clintel is om aanzienlijk meer fondsen te gaan ophalen. Die zullen niet komen van de overheid, de Postcode Loterij of de olie-industrie. De meeste steun valt te verwachten van burgers en met name het mkb, dat door stijgende energieprijzen flink in het nauw gedreven wordt. We zoeken een kwartiermaker die vooral gaat helpen om contacten te leggen met en avonden te organiseren voor het mkb.

Nogmaals, reacties naar office@clintel.org.
Stuur deze ‘vacatures’ gerust door naar potentiële kandidaten in je omgeving.

Bij voorbaat dank voor jullie reacties en steun.

Marcel Crok & Guus Berkhout