© Stichting Clintel/woensdag 21 februari 2024

Uitnodiging première Climate: The Movie op 14 maart in Zeist

Stichting Clintel in samenwerking met de Amerikaanse producer Tom Nelson presenteert met trots de Nederlandse première van Climate: The Movie (The Cold Truth) op 14 maart in het Figi Theater in Zeist. Tom Nelson zal daarbij aanwezig zijn en na afloop vragen beantwoorden.

Tickets voor deze première (à 12,50 euro) zijn aan te schaffen in de Clintel webshop. Wees er snel bij, er is plek voor 170 mensen.

Vrienden en sponsoren van Clintel kunnen gratis naar dit event (max twee kaartjes) en hebben hier gisteren een e-mail met kortingscode over ontvangen. Ook Vriend van Clintel worden, klik hier.

In 2007 verscheen de film The Great Global Warming Swindle (hier gratis online te bekijken), gemaakt door de Britse filmmaker Martin Durkin voor Channel 4. De film was op dat moment de tegenhanger van Al Gore’s An Inconvenient Truth . De KRO zond de film in Nederland uit gevolgd door een live debat bij de Publieke Omroep waar Marcel Crok destijds aan deelnam.

Podcastmaker Tom Nelson interviewde Durkin het afgelopen jaar tweemaal  over de film (hier en hier) en stimuleerde hem om een vervolgfilm te maken. Die film is nu klaar en heet dus Climate: The Movie (The Cold Truth).
Vrijwel alle wetenschappers die in de film geïnterviewd worden zijn ook ondertekenaar van Clintels World Climate Declaration. In dat opzicht is deze documentaire een echte Clintel-film.

Vertegenwoordigers van de pers kunnen zich aanmelden voor de film bij onze relations manager Evert Doornhof: evert.doornhof@clintel.org.

We hopen jullie in groten getale te mogen begroeten in het Figi Theater in Zeist.

Hartelijke groet,

Guus Berkhout

Marcel Crok

Clintel is een in Amsterdam gevestigde denktank die in 2019 is opgericht door emeritus hoogleraar Guus Berkhout en prijswinnend wetenschapsjournalist Marcel Crok.

Clintel opereert als een waakhond voor klimaatwetenschap en klimaatbeleid. In zijn eerste jaar lanceerde Clintel de World Climate Declaration, dat stelt dat “er geen klimaatcrisis is”. Die verklaring is nu ondertekend door bijna 1900 wetenschappers en experts.

Clintel ontvangt geen geld van overheden, niet van de Postcode Loterij en ook niet van de industrie. Onafhankelijker dan dit kun je niet zijn. Onze financiering is afkomstig van particulieren en kleine bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Crok,

+31 6 16 236275, marcel.crok@clintel.org

Clintel wil de rol van “klimaatwaakhond” op zich nemen in zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid. Wilt u op de hoogte blijven van artikelen als deze, belangrijk klimaat(beleids)nieuws en andere zaken rondom Clintel?
Schrijf u dan ook hier in voor de nieuwsbrief.

We hebben ook een internationale Engelstalige nieuwsbrief.

Aanmelden daarvoor kan hier.

Je kunt ons steunen door vriend van Clintel te worden of een donatie te doen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright © 2024 Stichting Clintel.
Je  kunt je reactie naar aanleiding van deze nieuwsbrief sturen naar office@clintel.org